Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Waarom een initiatief als Synergeia ?

In de praktijk consulteren patiënten vaak allerhande therapeuten en ondergaan verschillende therapieën in de hoop een oplossing of begeleiding te vinden voor hun probleem. Het is niet steeds duidelijk wat de beste aanpak is voor sommige aandoeningen. Soms komt men ondanks allerhande onderzoeken en behandelingen niet tot een bevredigend resultaat van de problematiek. 
Synergeia jouw Centrum voor Complementaire Therapie probeert een antwoord te bieden voor de aandoening in haar geheel, door interdisciplinair overleg en door een multidisciplinaire aanpak.
Op regelmatige basis is er overleg tussen de therapeuten, indien gewenst door patiënt.

Visie

Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Ziekte en gezondheid worden zowel in hun oorzakelijke aspecten als in hun gevolgen benaderd.
Het verantwoordelijk omgaan met de eigen gezondheid vormt hierin een fundamenteel aandachtspunt. Daartoe wil Synergeia een manier van omgaan met de eigen gezondheid en het eigen welzijn bevorderen die een zo groot mogelijke keuzevrijheid en autonomie geeft.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.

​Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte of gebrek, maar is ook een situatie van volledig fysiek,psychisch en sociaal welbevinden ( def. WGO)
Gezondheid is een veelomvattend, een moeilijk omschrijfbaar begrip . Een optimale gezondheid kan omschreven worden als een biochemisch, mentaal en structureel evenwicht tussen de verschillende lichaamsfuncties. Verstoring door factoren van zowel binnen als buiten het lichaam kunnen leiden tot disfunctie en fysische, mentale en psychische aandoeningen: chronische pijn, vermoeidheid, hartkwalen, slapeloosheid, stress, allergie, darmproblemen, rugklachten, hoofdpijn, mentale problemen ,depressie etc.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.