Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Donderdag 22 maart 2018

Om 20u ‘Zijn onze darmen onze tweede brein?’: Ilse Scheirlinckx

Hier stelt Ilse de vraag hoe belangrijk de darmflora misschien wel eens zou kunnen zijn voor onze algemene gezondheidstoestand. Welke rol speelt stress bij chronische laaggradige ontsteking en de flora van de darmen? Volgens sommige specialisten speelt voeding geen rol bij darmaandoeningen als Colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Of bij aandoeningen als CVS of fibromyalgie. Is dat zo? We gaan dieper in op de vraag of er nu al dan niet een barrière is tussen darmen en hersenen. Nemen we beslissingen met ons hoofd of met onze darmen? Of met beiden? Hebben wij honger of onze darmen? Ik ben benieuwd of op het eind van deze avond «handelen vanuit je buikgevoel» ook voor jou een nieuwe betekenis zal gekregen hebben.

 

Donderdag 29 maart 2018 om 20u

Bruisende gezondheid dankzij een balans tussen je unieke geest en lichaam’: Nataliya Dolinska

Zij weet je met passie te overtuigen hoe je zelf van een gezonde levensstijl een gewoonte kan maken in harmonie met jezelf. Hoe Mindful eten je kunnen helpen de echte obstakels in je leven te ontdekken en je daarover te zetten op een natuurlijke en liefdevolle manier. Leef je het leven van bewuste doelen en vervulling of zit je vast in een leven van restricties? Lukt het je te genieten van de variëteit aan ervaringen en sensaties die het leven je te bieden heeft, of lijkt dat soort leven voor jou ontoereikbaar?
Gezond en vitaal zijn gaat niet alleen over wat je eet en drinkt. Het heeft meer te maken met hoe je jouw leven leeft en hoe je een waardevol en gezond leven met passie in harmonie  met jezelf kan realiseren.


Donderdag 19 april 2018: van 19u30 – 22u:

‘ Het belang van Essentiële vetzuren ‘: Dr. Pieter Lanoye

Wat moeten we nu met die omega 3, 6, 7, 9? Betekent het een gezondheidswinst?
Moeten we onze voeding aanpassen of nemen we beter een supplement?
Wat is nu de rol van deze essentiële vetzuren?Indien je graag nog aansluit zou het fijn zijn om je aanwezigheid op voorhand te melden via het contactformulier op de website, via mail of telefonisch via het onthaal.

            De lessen gaan door in ons centrum Synergeia: kapelstraat 52A, Pellenberg.


Van harte welkom,

Chris
Onthaal Synergeia
Kapelstraat 52 A
3212 Pellenberg

www.synergeia.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Wens je de nieuwsbrief niet langer te ontvangen, geef dan een seintje, dan verwijderen wij je uit ons bestand.
Gegevens aanpassen, in- of uitschrijven kan via het contactformulier www.synergeia.be

Archief nieuwsbrief

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.