Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie
taichi vrouwTai Chi is een oosterse bewegingsvorm die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld tot een uiterst verfijnd systeem van oefeningen. Het vergt veel concentratie en brengt diepe ontspanning. Het bestaat uit een serie langzame, continue bewegingen die iedereen kan beoefenen en die de lichaamsenergie opbouwt, centert, kanaliseert en harmoniseert.

Het doel van de zorgvuldig gestructureerde opeenvolging van bewegingen is het opbouwen van de innerlijke kracht, de souplesse, de weerstand en het uithoudingsvermogen. Het verdiepen van de ademhaling wordt progressief bevorderd om de lichaamsenergie (Chi of Qi) efficiënter door bepaalde kanalen of meridianen te laten stromen.

Dit draagt ertoe bij dat de opgebouwde spanning in het lichaam sneller kan worden los gelaten. De houding verandert en de kracht en elasticiteit van de gewrichten neemt toe. De vloeiende bewegingen bevorderen de conditie van het kraakbeen.

Tai Chi heeft ook een diepgaand effect op het zenuwstelsel waardoor concentratie, coördinatie en innerlijk evenwicht toenemen.
Wekelijks beoefenen we Tai Chi in groepslessen in Lovenjoel ism Synergeia en in Leuven te Kessel-lo. We leren de sierlijke vorm aan die we uiteindelijk op ieder moment van de dag zelfstandig kunnen uitvoeren.

In de vorm zitten alle waarden verweven die Tai Chi ons te bieden heeft:
  • Uiterlijk is dat evenwicht, stabiliteit, flexibiliteit, kracht, doelgerichtheid,…
  • Innerlijk ontwikkelen we rust, harmonie, inzicht, respect,…
Naast de vorm ondersteunen gevarieerde oefeningen het geheel en leren we de eigen energie bewuster beheren. 

Informatie over de therapeut: Huget Van Hassel
 
Pieter Lanoye
Huisarts sinds 1983. Bijkomende opleiding acupunctuur in 1989. Hij volgde Chinese fytotherapie bij Dr Sun, Kapchuk, Jeremy Ross in 1992. Verdere bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde en westerse fytotherapie. In 2007 voltooide hij de opleiding homotoxicologie aan de staatsuniversiteit van Milaan en vervolmaakt zich in symptomatische homeopathie Unda.
Chris Cockx
Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik ruime werkervaring binnen de psychiatrie, bejaardenzorg en gehandicaptenzorg. De functies waarin ik werkzaam ben geweest zijn divers.
Huget Van Hassel
Na een pedagogische opleiding werkte ik 15 jaar als vormingswerker. (coördinatie kansarm jeugdhuiswerk – coördinatie alfabetiseringswerk). Deze periode volgde ik tal van opleidingen over coaching, gesprekstechnieken, groepsdynamica,… Eind de jaren tachtig begon ik intensief met Tai Chi trainingen...
Wouter Desmet
Ik ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Els Peeters
Meer dan 25 jaar werkte ik als leerkracht met kinderen. Nu begeleid ik, na diverse opleidingen te hebben gevolgd, kinderen, jongeren en volwassenen die het om welke reden dan ook, moeilijk hebben.
Jörgen Quaghebeur
Osteopaat MSc. DO, PhD. Med. Sci. die zich vervolmaakte in neurodynamische behandeling, manuele neurotherapie, applied kinesiology, orthomoleculaire wetenschappen, bekkenbodem- en pelvische reëducatie.
Ann Lannoye
Ann Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector. Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.
Nancy Van De Putte
Nancy Van De Putte
Nancy staat in voor het onthaal en de administratie.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.