Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

 Lu Jong logo

Reinhard Verlinden met TULKU LOBSANG

 

 MAAK KENNIS MET LU JONG, TIBETAANSE HEALING YOGA!

"Peace comes from within, do not seek it without!"          Boeddha

 

Reinhard Verlinden zal je deze avond kennis laten maken met Lu Jong, een Tibetaanse Healing Yoga uit de Himalaya!

Lu Jong is een oeroud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk. De Lu Jong die hier aangeleerd wordt, is afkomstig van de overdrachtslijn van Tulku Lobsang, een zeer gewaardeerd Boeddhistisch meester die geboren is in Tibet. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is.

Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Het samenspel tussen vorm en beweging is net heel belangrijk. De ademhaling is hier ritmisch mee verbonden. Door de bewegingen wordt er druk gelegd op specifieke punten waar vaak blokkades zitten.

Deze blokkades, die meestal van emotionele en mentale aard zijn, worden zachtjes losgemaakt. Er wordt veel belang gehecht aan het bewust worden van opgestapelde spanningen, en van de denkpatronen en strategieën die deze spanningen veroorzaken. Na een reeks bewegingen wordt een specifieke vorm van uitademen toegepast, waardoor alles wat losgemaakt werd, losgelaten kan worden. Deze blokkades bevinden zich vaak in de wervelkolom, maar ook in de organen, de ogen…

Ook de Tibetaanse geneeskunde heeft Lu Jong beïnvloed. Volgens dit Body-Mind systeem is de ultieme oorzaak van elke ziekte onze fundamentele onwetendheid. Diep binnenin weten we alles, maar onze geest is als het ware versluierd. Daardoor bekijken we de wereld vanuit onze bril, gekleurd door onze eigen opvattingen. Dit geeft aanleiding tot negatieve emoties, en die beïnvloeden het functioneren van ons lichaam. Door Lu Jong word je je bewust van je kijk op de wereld en van je negatieve emoties. Door de bewegingen ga je de blokkades losmaken die daardoor ontstaan zijn.

 

Lu Jong bestaat uit een reeks van 21 oefeningen, na elkaar uit te voeren. Deze yogavorm is geschikt voor iedereen, jong en minder jong, man of vrouw, met of zonder stoel, je hebt geen voorkennis nodig.

 21 Lujong oefeningen

Lu Jong geeft je een betere slaapkwaliteit, brengt emoties meer in balans, geeft meer rust en ontspanning, helpt spierkracht en uithoudingsvermogen opbouwen, verhoogt weerstand tegen ziekte, geeft meer zelfvertrouwen, verlicht klachten bij depressie en burn-out en geeft vooral meer energie!!

 

Wil je eindelijk wat meer tijd maken voor jezelf? Wat meer rust inbouwen tijdens je drukke activiteiten thuis en op het werk? Meer genieten van de dagelijkse kleine dingen in het leven? En vooral meer energie en stevig in je kracht staan?

Kom dan naar deze infoavond en maak niet alleen kennis met wat Lu Jong Healing Yoga juist inhoudt maar doe ook een aantal oefeningen mee zodat je overtuigd zult zijn van deze eenvoudige en tegelijk diepgaande yoga!

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.