Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer

Archief Informatieve lessen / Workshops

Informatieve lessen

Synergeia huldigt een holistische kijk op gezondheid. Dat betekent onder meer dat ziekte en gezondheid benaderd worden binnen een groter veld van fysisch, psychisch, mentaal, sociaal en spiritueel welbevinden. Inzicht in ziek of gezond makende processen behoort evenzeer tot dit veld. Daarom organiseert Synergeia   regelmatig een les over een belangrijk aspect van menselijke gezondheid.  Deze lessen gaan door in het Synergeia centrum, Kapelstraat 52A te Pellenberg. We vragen een kleine bijdrage voor uw deelname en vragen met het oog op een goede organisatie om op voorhand jouw aanwezigheid te melden via het onthaal: 0498/82.41.88 of via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezien de grondige voorbereidingen die we momenteel aan het uitvoeren zijn voor het burn-out project, herstarten de lessen vanaf september.

2017

INFORMATIEVE LESSEN: 
Starten telkens om 19u30 
Plaats: Synergeia, kapelstraat 52 A, 3212 Pellenberg
 
We vragen een kleine bijdrage voor uw deelname en met het oog op een goede organisatie zou het fijn zijn om je aanwezigheid  op voorhand te melden via het onthaal:
0498/82.41.88 of via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INTRODUCTIEAVOND SJAMANISME

SjamaanDatum: 13 november 2019
19.30 - 22.00 u.
Docente: Els Peeters

De principes van het sjamanisme worden al eeuwenlang toegepast om allerlei klachten te verhelpen. Vanuit sjamanistisch oogpunt zijn alle fysieke ziektes een uitdrukking van een energetisch onevenwicht. De sjamaan werkt altijd nauw samen met de spirithelpers en krachtdieren die hem bijstaan om de oorzaak in het energielichaam te vinden. Ze helpen persoonlijke problemen te transformeren, maar spreken ook vaak in functie van het grotere geheel. 

Wil je na de basisuitleg ervaren hoe een sjamanistische sessie in zijn werk gaat? Wil je zelf eens proeven van reizen naar de spiritwereld? Dan is deze introductieavond iets voor jou. Wie graag ligt tijdens de trancereis, mag een yogamatje/kampeermatje en sjaal meebrengen. 

Omdat we een zaal huren is je inschrijving pas definitief na storting van €10 per persoon op BE40 7340 2787 3563 met vermelding van de les. We raden je aan om voor deze les tijdig in te schrijven.

Locatie: Kastanjehof - Ganzendries 65 - 3212 Pellenberg

 
 

 • Brainspotting : 30/01/2017  

 
 "Waar we naar kijken, beïnvloedt hoe we ons voelen." Brainspotting is een krachtige therapeutische methode die werkt door de onderliggende neurofysiologische bronnen van emotionele en lichamelijke pijn, trauma, dissociatie en andere complexe symptomen te identificeren, te verwerken en uiteindelijk los te laten.
Lesgever: Els Peeters

 • Chi-Kung : 20/02/2017

 
Omgaan met stress dankzij een boeiend eeuwenoud energie herstellend systeem, actueler dan ooit.
Hoe kunnen we ons energieveld beter begrijpen en leren zelfstandig beheren?
We gaan stilstaan en bewegen om weer in ‘vorm’ te komen. Individueel gaan we op zoek naar onze as- en krachtlijnen om nadien  samen te ontdekken hoe dit werkt.
Eindelijk weer ontspannen om lichaam en geest te ontladen. Zo komt onze energie weer tot zijn hoogtepunt en werkt de immuniteit op volle kracht, zowel fysiek als psychisch.
Lesgever: Huget Van Hassel

 • PNI als mogelijke aanvulling : 27/03/2017

 
De meerwaarde van  klinische PNI binnen de evolutionaire  geneeskunde.
De relatie bestuderen tussen hersen-, orgaanfunctie en immuniteit en dit in zowel gunstige omstandigheden,alsook in stressvolle en niet optimale omstandigheden is het werkterrein van een PNI therapeut. Hij maakt hiervoor gebruik van een uiterst gedetailleerde kennis van biochemie en optimale voedingsbehoeften. Verder is één van de belangrijkste opdrachten de patiënt zijn klacht volledig te verklaren, zodat de angst vervangen wordt door begrip en hij volledig gemotiveerd wordt om aan zijn genezingsproces te werken. Hiervoor zijn ook bepaalde ingrepen nodig en is een multidisciplinaire aanpak te verkiezen. De combinatie van PNI met andere complementaire therapieën zijn erg synergetisch, zeker is dit het geval bij homotoxicologie en andere integratieve technieken.
Lesgever: Pieter Lanoye

 • Craniosacrale  therapie : 24/04/2017

 
Craniosacrale therapie is een zachte manipulatietechniek die ontstaan is uit de osteopathie. Het craniosacraal systeem is cruciaal in ons functioneren en moet dus optimaal werken.
De schedel ( cranium) en het heiligbeen ( sacraal) staan in deze therapie centraal.
Vanuit het centraal zenuwstelsel ontstaat een ritmisch impuls die manueel kan gevoeld worden en bij blokkades of bewegingsbeperking door spanning van de weefsels kan dit ritme verstoord zijn.
Cranio-sacraal therapie werkt in op dit systeem met de bedoeling het ritmisch aspect ( ook primaire ademhaling genoemd) optimaal te laten verlopen.
Door toepassing van zachte technieken aan de schedel beïnvloedt de osteopaat de beweeglijkheid van de schedelnaden, komen de weefsels tot rust, wat als ontspannend ervaren wordt.
 Lesgever: Jörgen Quaghebeur

 • Vertragen en de kracht van het ‘niet ‘ – weten : 15/05/2017

 
Meer hierover………….wordt duidelijk op de avond zelf
Lesgever: Wouter Desmet..

2016 - 2017

 • Pijn te lijf ! 
  Maandag 26 september van 1930 tot 21u30.
  Lesgever: Jörgen Quaghebeur en Pieter Lanoye.
 • Samen in Burn-Out, een diagnose krijg je nooit alleen
  Maandag 7 november van 19u30 tot 21u30.
  Lesgever: Wouter Desmet
 • Voeding is zoveel meer dan calorieën
  Maandag 28 november van 19u30 tot 21u30.
  Calorieën zeggen enkel iets over energetische waarden, maar in de voeding zitten zoveel stoffen die alle systemen aansturen: onze cellen, enzymen en zelfs onze genen.
  Lesgever: Ann Lannoye

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.