Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer

Ann LannoyeAnn Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector.
Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.

Zo studeerde ze Orthomoleculaire Biochemie aan het eFIOW te Laarne, en volgde ze daarna de opleiding Darmtherapie in Nederland (Ortho Linea).

Ze volgde later een opleiding Functional Medicine aan het IFM (Institute for Functional Medicine) in de VS en de opleiding Université Spécilaisée de la Médecine Nutritionelle et Fonctionelle (Prof. Castronuovo - Parijs).
In Kaapstad volde ze de Functional Nutrition Course (IFM).

Ann is naar Zuid-Afrika (Kaapstad) vertrokken voor een boeiend project. Ze werd aangesproken door een medisch team in Kaapstad dat een centrum uitbouwt rond “functionele geneeskunde”. Gezien Ann haar opleiding “functionele geneeskunde” in de USA en Kaapstad deed, was ze de geknipte persoon om dit uit te werken. Dit te meer omdat Ann al jaren het idee koestert om ook in Europa zo’n centrum uit te bouwen.
Ze schrijft ginds een protocol uit dat later als een leidraad (universitaire cursus) kan gebruikt worden om patiënten te begeleiden in de ontrafeling van hun chronisch probleem. Bij de functionele geneeskunde wordt erg veel aandacht besteed aan voeding, omgeving en hun invloed op het individueel genetisch profiel van de patiënt. Er wordt dus geen eenheidsworst-behandeling voorgesteld maar een therapie op maat van de patiënt.
​Nieuwe labo-technieken zijn hiervoor volop in ontwikkeling en ook daaraan werkt Ann mee. We moeten naar een geïndividualiseerde onderbouwde en betaalbare screening kunnen gaan. We blijven nog steeds in contact. Tevens komt Ann op regelmatige basis enkele weken bij ons werken. Op die manier kunnen we kennis maken met reeds uitgewerkte plannen.
Je kan voor september afspraken maken via het onthaal (bij Chris).


Binnen Synergeia biedt ze gepersonaliseerd voedingsadvies aan en begeleidt ze patiënten bij het optimaliseren van hun voeding.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.