Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer

Wouter DesmetIk ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Ik werk sinds 2010 als dramatherapeut en heb sindsdien ervaring opgedaan in verschillende psychiatrische ziekenhuizen. Mijn specialisatie ligt vooral in het werken met mensen met een persoonlijkheidsproblematiek, angst- en depressie en burn-out.

Hoewel ik heel tevreden ben over mijn werk als dramatherapeut miste ik nog iets in mijn leven. Verdieping, een ander kader, andere perspectieven van waaruit ik naar mensen en hun context kan kijken. Ik heb dan besloten om een bijkomende, 4-jarige opleiding systeempsychotherapie bij te volgen aan het IPRR te Mechelen.

In therapie betekent dit dat ik samen met jou de problemen die je ervaart zal bekijken vanuit verschillende perspectieven. De eigen context is daarin een hele belangrijke. Ik geloof dat problemen die mensen ervaren vaak hun oorsprong hebben in de context waarin iemand leeft. Samen kijken naar je gezin van herkomst en hoe je je in relatie tot anderen verhoud staat dus centraal.
Daarnaast vind ik het ook belangrijk om oog te hebben voor belangrijke mensen in de omgeving van mijn cliënten. Een partner, een ouder, een kind, een goede vriend(in), ... kan helpend zijn voor mijn cliënt.

Ik besef dat de stap zetten naar therapie niet altijd gemakkelijk is. Daarom vind ik het heel belangrijk om tijdens een eerste gesprek met je af te toetsen wat jouw verwachtingen zijn. En ik geef je na een eerste gesprek graag de ruimte om na te denken en zelf te beslissen of de therapie die je wil aangaan bij mij, bij je past.

Therapieën:

Gezinstherapie
Individuele therapie
Relatietherapie

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.