Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapie├źn
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapie├źn.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer

Creatieve therapie is een handelings- en ervaringsgerichte vorm van therapie die kinderen, jongeren en volwassenen helpt om hun emoties uit te drukken door middel van tekenen, schilderen, boetseren, via het gebruik van klanken en het manipuleren van verschillende materialen.

Doorheen creatief therapeutische processen leren ze uiting te geven aan hun problemen en leren ze hun emoties en belevingen een plek te geven. Wat onzegbaar is krijgt vorm en het onbewuste komt naar de oppervlakte. Hierdoor worden verwerkingsprocessen op gang gebracht.

Naast het steunend en veranderingsgericht werken, kan de nadruk meer of minder liggen op het structureren, ontdekken, accepteren en verwerken van onder andere het eigen verhaal en persoonlijke mogelijkheden en grenzen.

Je hoeft absoluut niet kunstzinnig te zijn of iets moois te maken tijdens de sessies creatieve therapie, het gaat vooral over wat jij bij het maken van het werk beleeft. Deze beelden tonen hoe jij omgaat met jezelf en je omgeving en welke dagdagelijkse patronen in je leven binnensluipen. Door verandering in je werk te brengen, verander je ook iets in je onderbewuste.

Informatie over Els Peeters

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.