Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer
taichi vrouwTai Chi is een oosterse bewegingsvorm die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld tot een uiterst verfijnd systeem van oefeningen. Het vergt veel concentratie en brengt diepe ontspanning. Het bestaat uit een serie langzame, continue bewegingen die iedereen kan beoefenen en die de lichaamsenergie opbouwt, centert, kanaliseert en harmoniseert.

Het doel van de zorgvuldig gestructureerde opeenvolging van bewegingen is het opbouwen van de innerlijke kracht, de souplesse, de weerstand en het uithoudingsvermogen. Het verdiepen van de ademhaling wordt progressief bevorderd om de lichaamsenergie (Chi of Qi) efficiënter door bepaalde kanalen of meridianen te laten stromen.

Dit draagt ertoe bij dat de opgebouwde spanning in het lichaam sneller kan worden los gelaten. De houding verandert en de kracht en elasticiteit van de gewrichten neemt toe. De vloeiende bewegingen bevorderen de conditie van het kraakbeen.

Tai Chi heeft ook een diepgaand effect op het zenuwstelsel waardoor concentratie, coördinatie en innerlijk evenwicht toenemen.
Wekelijks beoefenen we Tai Chi in groepslessen in Lovenjoel ism Synergeia en in Leuven te Kessel-lo. We leren de sierlijke vorm aan die we uiteindelijk op ieder moment van de dag zelfstandig kunnen uitvoeren.

In de vorm zitten alle waarden verweven die Tai Chi ons te bieden heeft:
  • Uiterlijk is dat evenwicht, stabiliteit, flexibiliteit, kracht, doelgerichtheid,…
  • Innerlijk ontwikkelen we rust, harmonie, inzicht, respect,…
Naast de vorm ondersteunen gevarieerde oefeningen het geheel en leren we de eigen energie bewuster beheren. 

Informatie over de therapeut: Huget Van Hassel
 

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.