Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer

Osteopathie
is een behandelingswijze die gebruik maakt van manuele methoden voor evaluatie en behandeling en streeft een optimaal functioneren van de verschillende lichaamsfuncties na. Zowel het musculo-skeletaal apparaat, het orgaan stelsel als cranio-sacraal mechanisme als voedingsadvies staan centraal in de behandeling. Het herstellen van de mobiliteit op verschillende niveaus heeft als doel het functioneren van het lichaam te verbeteren. Zie: www.osteoplus.be


Manuele neurotherapie
Pijn is een belangrijke factor in de dagelijkse medische praktijk. Normaliter is pijn gerelateerd aan weefselbeschadiging en na weefselherstel verdwijnt ook de pijn. Soms is dat niet zo en is er geen duidelijk verband meer tussen de pijn die de patiënt ervaart en de vastgestelde weefselschade.

Bij chronische klachten is het pijnmechanisme als het ware ontspoord en de waarneming manifesteert zich niet meer in proportie met een duidelijk aantoonbare oorzaak. De verwerking in het zenuwstelsel van de pijnprikkels is dan gestoord.
Manuele neurotherapie is een behandelmethode, die gebruik maakt van technieken die niet enkel musculoskeletale pijnklachten aanpakt, maar alle aspecten van de verwerking van pijn, rekening houdend met centrale pijnprocessen in het zenuwstelsel.
In grote lijnen kan men stellen dat pijn in voorname mate vooral beïnvloed wordt door de perifere zenuwen, het centrale zenuwstelsel (ruggenmerg en hersenen), het autonoom zenuwstelsel en psycho-emotionele factoren.
Via een gestructureerde anamnese en een systematisch onderzoek onderscheidt een manueel neurotherapeut, aandoeningen van het bewegingsapparaat, autonome verschijnselen en de evolutie van de pijn en pijnverwerking. De behandeling bestaat hoofdzakelijk uit neuro-reflectoire weke delen-technieken, manipulaties en mobilisaties van de wervelkolom en het dempen van pijn via zenuw reflexpunten aan de voet.


Informatie over de therapeut: Jörgen Quaghebeur

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.