Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer

Wat is NST? 
Neurostructurele Integratie Therapie is een zeer krachtige en effectieve geavanceerde ‘body work’ techniek, die gebruikt kan worden bij multiple gezondheidsproblemen, zowel structureel, biochemisch als emotioneel. Toepasbaar op acute en chronische aandoeningen, gebruik makend van het autoregulatie systeem van het lichaam en dit op zachte, tijdsparende en veilige manier. De resultaten zijn langdurig corrigerend, zelfs voor de moeilijkste en chronische aandoeningen. Wereldwijd maken duizenden therapeuten reeds gebruik van deze soms ‘miraculeuze’ therapie.

Hoe past men NST toe? 
Specifieke manuele technieken worden toegepast in een welbepaalde volgorde over de wervelzuil, evenals het abdomen, de ledematen en de schedel. Deze technieken zijn dwars gericht over spiervezels, pezen, ligamenten of neurologische structuren en worden gebruikt met een variabele druk, terwijl het inlassen van welbepaalde rustpauzes het lichaam de tijd geeft om te reageren.

Bij welke aandoeningen werkt NST? 
• Cervicale-, dorsale-, lumbale- en bekkenproblemen 
• Artrose, artritis en andere gewrichtsklachten 
• Traumatische laesies 
• Neuralgieën, cephalie 
• Astma en andere respiratoire problemen 
• Vruchtbaarheids-, menstruatie- en menopausale problemen 
• Chronische vermoeidheid 
• Depressie en andere emotionele pathologieën 
Een substantiële verbetering wordt vaak al bereikt na de eerste sessie, een langdurig effect wordt al bereikt na de 2° of 3° sessie. 

Osteopatie en NST - NAZORG
1. Zit nooit langer dan 30 minuten stil. Liggen is geen probleem.
2. Ga dagelijks zo veel mogelijk wandelen (minstens 15 minuten).
3. Drink zoveel mogelijk zuiver water, terwijl het toch aangenaam blijft. (nooit minder dan 5 glazen water per dag, dit om de toxines te verwijderen). Vermijd stimulerende middelen zoals koffie enz. (Pijnstillers en ontstekingswerende middelen zijn geen probleem – indien nodig). formule: (lichaamsgewicht x 2) : 100.
4. Beweeg voorzichtig, bv. Hurk bij het tillen i.p.v. bukken, kruis de benen niet bij het zitten, wees voorzichtig bij het in- en uitstappen van uw auto.
5. Onderga een week lang geen andere therapievorm zoals massage, chiropractie, accupunctuur, kinesiologie, enz.
6. Vermijd overdreven warmte – of koude toepassingen op de behandelde lichaamsdelen. Laat bv. Geen heet water over uw behandelde nek lopen bij het douchen, gebruik geen verwarmingsdeken. Na een behandeling een week lang geen heet bad.
7. 2-4 dagen geen inspannende oefeningen.
8. Vermijd na een kaakbehandeling 2-4 dagen lang hard te bijten op appels, noten, hard brood, bonbons enz., tracht ook niet te hard te geeuwen.
9. Gelieve geen zolen te dragen(tenzij Bourdiolzolen).
10.Reacties zoals rillingen of warmteopwellingen, hoofd- en ledematenpijn kunnen optreden. Deze reacties zijn positief en betekenen dat het genezingsproces begonnen is. Bij extreme reactie gelieve rescue remedy (bachbloesems) te nemen (4 druppels onder de tong)

Informatie over de therapeut: Pieter Lanoye

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.